Boerdonkse Toneeldagen editie 2019 zit erop.

 

Het waren 6 fantastische avonden. Althans , dat vinden wij, de leden van toneelvereniging Gèr Gespeuld. We hebben ontzettend mogen genieten van 6 uitverkochte avonden, van de vele lachsalvo’s, de complimenten over het vertoonde spel en de  mooie klucht  en de  toezegging van velen volgend jaar weer aanwezig te zullen zijn. Wij, de leden van Gèr Gespeuld willen u , ons trouwe publiek, dan ook heel hartelijk danken voor uw enthousiasme voor, tijdens en na de voorstelling.  We hebben het Gèr voor u Gespeuld en zien u graag volgend jaar weer terug bij een van de voorstellingen.  

 

 

 

Gèr Gespeuld overtreft zichzelf met “Het gespuis van de kluis”.

Dat de toneelavonden van toneelvereniging Gèr Gespeuld garant staan voor een avond lachen is algemeen bekend. De kluchten die op de planken gebracht worden zijn altijd goed gespekt met humor en de spelers en speelsters van Gèr Gespeuld weten die altijd goed naar voren te brengen. Maar dit jaar is weer zo’n jaar waarin dit aspect van het dorpstoneel een extra dimensie toevoegt aan de al zeer gezellige avonden. Het gespuis van de kluis heeft niet alleen een zeer leuke verhaallijn maar de typetjes die meespelen zijn op zich al leuk en dan worden ze ook nog goed uitvergroot door de spelers en speelsters. Een grote rol is weggelegd voor opa Stokvis die in de ogen van hoofdzuster Amalia wellicht het ergste gespuis is. Zijn maat opa Gerrit is overigens niet veel minder erg. Dat in tegenstelling tot mevrouw Beerkens die behalve slechthorend ook nog slechtziend is en die echt geen vlieg kwaad doet behalve als ze voor de gek wordt gehouden. Dan is er Fatima die de boel moet schoonhouden en verzorgen en die wel te doen heeft met de bewoners. De kinderen van opa Stokvis zijn helaas alleen maar uit op zijn geld en doen er alles aan om dat te krijgen, daarin gesteund door de vrouw van de zoon. Gelukkig is er de kleindochter van opa Stokvis met haar  vriend die opa hulp bieden zodat opa de strijd tegen zuster Amalia kan volhouden. Ondertussen worden opa en zijn maat Gerrit op tijd verzorgd door juffrouw Lettie van de  voetverzorgings,-haar- en cosmeticashop zodat ze er wel netjes op blijven staan. Aanstaande woensdag en weekend zijn de laatste 3 voorstellingen en hoewel deze allen zijn uitverkocht kan men altijd bij Peter en Arna Vogels (tel 0492-366516) informeren of er misschien kaartjes zijn teruggekomen. De avonden beginnen woensdag, vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00uur. Vanaf 19.00 uur tot ca 19.30 kan men dan gratis meedoen aan het fitnessprogramma van verzorgingshuis de Kluis.

 

Boerdonkse Toneeldagen gaan beginnen.

 

Na vele maanden van oefenen is het eindelijk zover. We mogen onze kunsten aan u gaan vertonen. De omgeving van den Hazenpot is weer aangekleed met onze bekende figuranten en in den Hazenpot zult u zich direct in een andere omgeving wanen. Het gespuis van de Kluis zal u een warm welkom geven en zoals het een goed verzorgingstehuis betaamt zult u het in het grote gastenverblijf ook niet koud krijgen. We hebben de verwarming goed hoog gezet. Mocht dat niet voldoende blijken dan zullen de vrouwelijke gasten het beslist warm krijgen van de goddelijke lichamen van een paar spelers. “Ja , dan is het thuis maar behelpen”, zult u dan beslist denken. Maar u komt voor een avond toneelgenot en dat hopen wij  u te kunnen bieden met nog een gezellige naborrel voor wie dat wil. Alle toneelavonden zijn uitverkocht en er staan al veel mensen op de wachtlijst. Maar schroom niet om te informeren of er nog kaartjes zijn. Er komen er ook nog terug. Mocht u dus onverhoopt op de avond waarvoor u kaartjes hebt niet kunnen neem dan snel contact op met Peter en Arna Vogels. Wellicht is er dan iets te regelen. Maar doe dit wel bijtijds want een uur voor aanvang van de voorstelling kunnen wij ook niets meer regelen. Dat begrijpt u wel. De speeldata zijn 25, 26, 27 en 30 januari en 1 en 2 februari. We beginnen om 20.00 uur precies en de zaal is open vanaf 19.00 uur precies. Het tel nr van de familie Vogels is 0492-366516. Wij, de leden van toneelvereniging Ger Gespeuld, wensen iedereen een fantastische avond toe met de klucht: HET GESPUIS VAN DE KLUIS.

 

Veel wantoestanden in verzorgingstehuis De Kluis.

Volgens een betrouwbare bron  is er van alles mis in het verzorgingstehuis De Kluis waar hoofdzuster Amalia de scepter zwaait. Nee, ze is daar niet prins carnaval maar heeft de leiding over het tehuis. En blijkbaar terroriseert ze het gehele verzorgingscomplex inclusief bewoners en personeel. Zo moeten de bewoners erg zuinig omgaan met water anders wordt de hoofdkraan dicht gedraaid.  Lettie, de voetverzorgings-, haar- en cosmeticaconsulente kan er over meepraten. Ze moet gewoon vuiltoeslag rekenen bij haar cliënten. Ook het eten is verschrikkelijk. Regelmatig krijgen de bewoners enkel reuzelontbijt of koude brandnetelthee. De schoonmaakster Fatima schijnt het een erg nare situatie te vinden maar heeft geen keus. Zij moet de orders van hoofdzuster Amalia opvolgen, heeft te doen met de bewoners maar heeft thuis 6 bloedjes van kinderen waar ze de kost voor moet winnen. Mijn bron is de kleindochter van 1 van de bewoners en zij geeft aan dat de bewoners het op dit moment niet meer pikken en bereid zijn over te gaan tot actie tegen dit schrikbewind. Of dit zal lukken is nog onduidelijk maar binnen een maand zal hierover duidelijkheid zijn. Een ding is in ieder geval zeker: een gezamenlijke foto van de alle bewoners, hun familie en het personeel zal nooit meer gemaakt worden. We wachten af.

 

Kaartverkoop Ger Gespeuld loopt als een speer.

Van de 900 te verkopen kaartjes waren er afgelopen zondag nog maar 60 te koop waarbij vooral nog behoorlijk wat kaarten beschikbaar waren voor de 1e vrijdag. De beide zaterdagen waren binnen 1 dag uitverkocht. Terwijl de penningmeester zich al in de handen wrijft, windt zuster Amalia zich steeds meer op over het gedrag van de bewoners van verzorgingstehuis De KLUIS. In haar ogen is het gespuis dat met harde hand moet worden aangepakt. Maar als u nu die bewoners ziet, zoals deze 2 oude baasjes, dan is het toch niet nodig om deze met orthodoxse middelen te beteugelen. Of zijn het van die gehaaide heren die de verpleging het bloed onder de nagels uit halen? Kom kijken op vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27 woensdag 30 januari of vrijdag 1 of zaterdag 2 februari. Kaartjes kosten € 6 en zijn te koop , behalve de beide zaterdagen, bij de familie Vogels, Coxsebaan 5 te Boerdonk telefoonnr 0492-366516. Maar haast je want ze zijn zo op!

 

 

Lieshoutse Wilma van Dijk regisseur bij Gèr Gespeuld in Boerdonk.

Wilma van Dijk, bekend als regisseur en toneelspeelsters bij De Vriendenkring uit Lieshout, gaat dit jaar bij toneelvereniging Gèr Gespeuld de klucht GESPUIS IN DE KLUIS regisseren. 

 

Wilma, heeft dit stuk al eerder  geregisseerd bij De Vriendenkring maar vindt het een uitdaging om dat nu bij Gèr Gespeuld te gaan doen. Ze is hiervoor benaderd door het bestuur van Gèr Gespeuld en vindt het interessant om met deze toneelvereniging aan de slag te gaan. Gèr Gespeuld trekt al jaren volle zalen, ook veel mensen uit gemeente Laarbeek, en Wilma is een van de vaste bezoekers. Dit jaar kozen ze voor het stuk ” GESPUIS IN DE KLUIS “ wat Wima een mooi stuk stuk vindt omdat er zoveel typetjes in voorkomen en het lekker vlot gespeeld kan worden. Samen met regie assistente Arna Vogels hoopt ze op een fijne samenwerking. 

De klucht gat over de wantoestanden in een verzorgingstehuis waar de hoofdzuster, zuster Amalia, de boel terroriseert. Opa Stokvis komt in actie, geholpen door de kleindochter en haar vriend. De zoon met zijn pinnige echtgenote en de dochter die al 12 jaar niets meer van zich heeft laten horen komen ook nog op de proppen om geld en het testament van opa. Samen met zijn vriend Gerrit weet opa iedereen te slim af te zijn, geniet hij van de massages van juffrouw Letty en heeft hij te doen met Fatima die moeten werken heel veel en niks niet verkeerd doet. Dan is er ook nog de stokdove juffrouw Beerkens die wel een oogje heeft op opa. Kortom , genoeg ingrediënten voor een hele leuke avond uit. De toneeldagen zijn op 25,26,27 en 30januari en 1 en 2 februari in Gemeenschapshuis Den Hazenpot te Boerdonk, aanvang 20.00uur. De kaartjes kosten € 6 per stuk en zijn af te halen bij de familie Vogels , Coxsebaan 5 te Boerdonk en telefonisch te bestellen via telefoonnummer 0492-366516. Op zaterdag 24 oktober kan men maximaal 10 kaartjes per persoon afhalen.

Kaartverkoop Toneeldagen Gèr Gespeuld start zaterdag 24 november om 10.00 uur.

 

Zaterdagmorgen 24 november om 10.00 uur precies maakt Peter Vogels de deur open aan de Coxsebaan 5 te Boerdonk voor de kaartverkoop van de klucht: GESPUIS IN DE KLUIS.

 

De klucht gat over de wantoestanden in een verzorgingstehuis waar de hoofdzuster, zuster Amalia, de boel terroriseert. Opa Stokvis komt in actie, geholpen door de kleindochter en haar vriend. De zoon met zijn pinnige echtgenote en de dochter die al 12 jaar niets meer van zich heeft laten horen komen ook nog op de proppen om geld en het testament van opa. Samen met zijn vriend Gerrit weet opa iedereen te slim af te zijn, geniet hij van de massages van juffrouw Letty en heeft hij te doen met Fatima die moeten werken heel veel en niks niet verkeerd doet. Dan is er ook nog de stokdove juffrouw Beerkens die wel een oogje heeft op opa. Kortom , genoeg ingrediënten voor een hele leuke avond uit. De toneeldagen zijn op 25,26,27 en 30januari en 1 en 2 februari in Gemeenschapshuis Den Hazenpot te Boerdonk, aanvang 20.00uur. De kaartjes kosten € 6 per stuk en zijn af te halen bij de familie Vogels , Coxsebaan 5 te Boerdonk en telefonisch te bestellen via telefoonnummer 0492-366516. Op zaterdag 24 oktober kan men maximaal 10 kaartjes per persoon afhalen. De afhalers hebben voorrang op de telefonische bestellingen en de telefoon zal dan ook pas worden opgenomen als de afhalers allemaal afgewerkt zijn. 

Kaartverkoop voor de Boerdonkse Toneelavonden komt eraan.

 

Dit jaar speelt Toneelvereniging Ger Gespeuld Boerdonk de klucht:

“GESPUIS IN DE KLUIS”

Dit stuk wordt ten tonele gebracht op vrijdag 25, zaterdag 26, zondag 27, woensdag 30 januari   en vrijdag 1 en zaterdag 2 februari in Gemeenschapshuis den Hazenpot te Boerdonk.

Op zaterdag 24 november om 10 uur precies start de kaartverkoop voor de Boerdonkse Toneelavonden. Dit gebeurt live bij Peter en Arna Vogels op het bekende verkoopadres  Coxsebaan nr 5 te Boerdonk. Zij die de moeite nemen om de kou te trotseren en dus om 10 uur ’s morgens voor de deur staan hebben voorrang op degene die de kaartjes telefonisch bestellen . Je kunt dan maximaal 10 kaartjes per persoon bestellen. De kaartjes kosten € 6 per stuk en dienen contant afgerekend te worden.  Uiteraard kunnen de kaartjes vanaf 24 november 10.00 uur ook telefonisch besteld worden bij de familie Vogels . Het telefoonnummer is 0492-366516. Succes met de aan- en verkoop.  Zie ook onze website www.gergespeuld.nl of via  facebook .

Zuster Amalia regeert met harde hand!

 

 

Een paar weken geleden meldde ik u dat ik in contact was gekomen met Zuster Amalia. Zij is de baas van een klein verzorgingscomplex dat als voorbeeld zou kunnen dienen voor Boerdonk. In Boerdonk leeft immers de wens om voor de senioren ook een soort verzorgingscomplex te bouwen. Het veldje zou daar uitermate geschikt voor zijn. Ik heb Zorg om het Dorp, de Dorpsraad en de Coöperatie i.o. gevraagd of het mogelijk is dat zij zuster Amalia uitnodigen voor een lezing over een dergelijk zorgcomplex en ze waren alle drie erg enthousiast. Ik stond dan ook op het punt om Zuster Amalia uit te nodigen toen ik op you tube een paar filmpjes zag over het verzorgingscomplex waar ze werkt. De Kluis heet dat complex en na het zien van die filmpjes heb ik toch mijn bedenkingen gekregen. Zuster Amalia blijkt nogal streng te zijn en regeert met harde hand. Verder laat ze zich nogal oneerbiedig uit over de bewoners van het complex. Ze heeft het bv over “Het gespuis van de kluis”. Ik heb derhalve besloten haar niet uit te nodigen. We kunnen eind januari wat dat betreft beter toneel gaan kijken dan naar zo’n tiran gaan luisteren.

Zorginstelling ook in Boerdonk mogelijk!

(van onze verslaggever)

In Boerdonk gebeurt de laatste tijd van alles. Het Mirakel is gekocht door een aantal inwoners van Boerdonk, er is een coöperatie in oprichting en vorige week werd tijdens de bijeenkomst over de toekomstige woonwensen voor Boerdonk gepleit voor meer ouderenwoningen in Boerdonk met gezamenlijke leefpatio. Tijdens de eerder dit jaar gehouden informatievergadering over de nieuw op te richten coöperatie werd door aanwezigen ook al de wens uitgesproken voor een ouderencomplex evt met permanente professionele zorghulp. Een goed idee mits goed uitgevoerd. Nu zijn er al genoeg voorbeelden van goed functionerende  zorgcomplexen en als dat in Boerdonk wordt opgezet zal dit zeker ook zorgvuldig worden uitgevoerd. Onlangs kwam ik in contact met een manager van een kleinschalig zorgcomplex dat onder haar leiding uitgegroeid is tot een schoolvoorbeeld van hoe het zou kunnen. Zuster Amalia, zo heet de betreffende manager, is graag bereid haar ervaringen met Boerdonk te delen. Ze werkt zelf in een klein complex, op schaal Boerdonk, en beschikt over voldoende medische ondersteuning dank zij een bevriende dokter. De huishoudelijke taken worden uitgevoerd door een lieve huishoudster Fatima en de bewoners, op dit moment 3 senioren die niet meer op zich zelf kunnen wonen, en een aantal mensen in aanleunwoningen hebben het er naar haar zeggen prima naar de zin. Zij zou graag haar ervaringen komen vertellen. Aangezien ze veel gevraagd wordt voor lezingen kan dat echter niet eerder dan eind januari van het volgend jaar.  Ik zal dit namens haar voorleggen aan de Dorpsraad, Zorg om het dorp Boerdonk en de Boerdonkse Coöperatie i.o.  Wordt vervolgd.