Ik ben geheel de uwe meneer Visser

Het waren 6 fantastische avonden!

 

Na ongeveer 26 repetitieavonden begon op 2 maart een reeks van 6 opvoeringen van de klucht “ Ik ben geheel de uwe, meneer Visser”. Alle 6 avonden een uitverkocht huis en wat erg fijn en bijzonder was: een gastoptreden van de bekende operazangeres Viola Stradivari, vakkundig en stijlvol aangekondigd door de immer zeer vlot geklede en goodlooking presentator Pascal.  Helaas was er elke avond wel iemand te laat hetgeen zeer storend was voor het aanwezige gehoor dat vaak al ruim een uur voor aanvang van de voorstelling aanwezig was. De gastvrouw van de theaterzaal had het er maar druk mee. Iedere avond was het ook erg vervelend om te moeten constateren dat het huwelijk tussen Ine en Joop Schouten nou niet bepaald rozengeur en maneschijn is. De ruzie tussen beiden zal zonder tussenkomst van een huwelijksbemiddelaar ongetwijfeld leiden tot een scheiding. De prille liefde tussen de zus van Joop, Bea Schouten, met Guus Visser, zal daarentegen zeer waarschijnlijk leiden tot een huwelijk met veel hartstocht maar kinderen zullen er wel geen komen want van sex hebben beiden nog nooit gehoord. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat Guus zijn zegelkaart bij pooier Piet en zijn employees Agnes en Ester vol zal krijgen. Voor moeder Visser breken betere tijden aan omdat Guus het huis zal gaan. Hopelijk krijgt ze daar een beter humeur van. Voor Betty van brasserie Betty Serveert is het raadzaam de cursus “Hoe behandel ik mijn klanten”te gaan volgen, anders zal het terras leeg blijven. Voor fotografe Annemijn de Vries zal, nu het toneelboekje is uitgebracht, veel werk in het verschiet liggen evenals voor de decorbouwers, de licht en geluidsman en het regieduo van dit toneelstuk. Zij leverden een meesterwerk af. Zo ook de dames van de grime die mensen er veel knapper deden uitzien.   Veel bezoekers waren het wel eens met de deftige mevrouw in de gang die vond dat Boerdonk erg verloederde omdat in de gang van de oude pastorie nu al hoeren hun praktijk hadden en dat zwervers en straatmuzikanten om geld schooiden bij de bezoekers. Maar al met al waren de bezoekers erg blij dat ze dit jaar een kaartje voor één van de 6 voorstellingen hadden kunnen kopen want het was weer helemaal geweldig. Het waren 6 fantastische avonden. Hulde aan toneelvereniging Gèr Gespeuld.

 

 

Theater Den Hazenpot ontvangt….

De komende week is theater Den Hazenpot 6 keer het decor voor het prachtige toneelstuk “Ik ben geheel de Uwe, meneer Visser”van toneelschrijver Carl Slotboom. Op 2,3,4, 7,9 en 10 maart zal alles in het teken staan van dit unieke gebeuren.

 

Het bekende theatergezelschap Gèr Gespeuld uit Boerdonk heeft zich de laatste tijd intens ingeleefd in het stuk en diens karakterrollen en hen kennende zullen ze de voorstellingen met verve ten tonele brengen. Alle avonden zijn uitverkocht en zoals gebruikelijk wacht na afloop een gezellige afterparty waarbij een meet and greet met de spelers mogelijk is. Ook een bezoek backstage is mogelijk om de nieuwste podiumtechnieken te laten zien. Want in tegenstelling tot de theaterhangar in Katwijk draait hier het publieksgedeelte niet rond maar blijft u gewoon op uw plaats zitten. Het is het podium waar de techniek verrassend zal zijn. Het management van Gèr Gespeuld is nog steeds onzeker over een eventueel optreden van Viola Stradivaria maar laat zich graag verrassen. Zowel theatergezelschap Gèr Gespeuld als ook het management van den Hazenpot wensen u een aangename avond.

 

Tijdschrift Kontakt wederom in opspraak?

Het bekende tijdschrift Kontakt schijnt wederom in opspraak te zijn. Oprichtster en hoofdredactrice Ine Schouten zwijgt echter in alle toonaarden en ook haar man zegt van niets te weten. En toch, waar rook is, is vuur. Een en ander zou te maken hebben met het bericht dat onlangs in het tijdschrift is geplaatst over de bekende violiste Viola Stradivaria. Volgens het blad zou deze wereldberoemde violiste 6 miniconcerten geven in het kleine Boerdonk maar daar is volgens het management van Viola helemaal niets van waar. Als het blad geen rectificatie plaatst schijnen ze Kontakt een fikse schadevergoeding te vragen. Er is blijkbaar al een bekende advocaat in de arm genomen om Viola te vertegenwoordigen voor de rechtbank.  Ook toneelvereniging Gèr Gespeuld heeft om opheldering gevraagd omdat zij in verband werd gebracht met deze optredens terwijl ook het management van Gèr Gespeuld nergens van af wist. Het bekende tijdschrift, dat eerder al is veroordeeld wegens onwaarheden, u herinnert zich allemaal de publicaties rondom het gerucht dat Trump het met een prostitué had gedaan, is momenteel niet bereikbaar voor commentaar maar zal binnenkort met een verklaring naar buiten komen.  

Beroemde violiste geeft concert in Boerdonk?

 Volgens het bekende tijdschrift Kontakt overweegt een van ’s werelds beroemdste violistes een aantal miniconcerten  te geven in Boerdonk.  In een interview dat het tijdschrift onlangs gehouden heeft met Viola Stradivaria , de beroemde Italiaanse violiste, geeft deze aan dat ze al een paar keer anoniem in Boerdonk is geweest en helemaal in de ban is geraakt van dit kleine dorp. De gemoedelijkheid die het dorp uitstraalt is voor haar als thuiskomen en de prachtige natuur geeft haar de broodnodige rust om na een reeks concerten de accu weer op te laden. Inmiddels heeft ze een appartement gehuurd in het appartementencomplex De Hospes.   Viola Stradivaria is opgeleid aan het wereldberoemde conservartorium van Rome en schijnt regelmatig op te treden voor de paus. De miniconcerten , 6 in totaal, zullen begin maart plaats vinden.  Een nadeel is dat ze waarschijnlijk voor een belangrijk deel zullen samenvallen met de Boerdonkse Toneeldagen die in diezelfde periode gepland zijn maar toneelpubliek is doorgaans heel ander publiek dan mensen die een klassiek concert bezoeken dus dat zal elkaar niet hinderen.  De locatie waar de uitvoeringen zullen plaatsvinden zal of de kerk of het gemeenschapshuis zijn  maar Harrie Brugmans noch Bart van Schijndel wilden bevestigen dat er afspraken gemaakt waren met het management van de roemde violiste.

 

Nieuw bedrijf Piet Bergman heeft al veel klanten.

Nu Piet Bergman druk bezig is met het opknappen van zijn nieuw bedrijfspand is Boerdonk wel benieuwd wat voor soort bedrijf er in gevestigd wordt.  Het grote raam met rode lamp doet echter wel iets vermoeden. Desgevraagd bevestigt Piet dat het inderdaad een bedrijf is dat voorziet in een behoefte waar Boerdonk niet meer in is voorzien sinds de sluiting van de Anna Hoeve. En ouder tijden gaan herleven, aldus Piet, want ik ben in de openingsweek van 2 tot en met 10 maart al helemaal volgeboekt. En niet alleen Boerdonkse mensen, nee, uit de hele regio. En, zegt Piet, mijn oude klanten uit Den Haag zijn ons ook nog niet vergeten. Hopenlijk worden we hier wel met rust gelaten door de roddelpers want met name het tijdschrift Kontakt heeft daar veel klanten van me in een kwaad daglicht gesteld door ze te fotograferen als ze een bezoek brachten aan ons bedrijf. Met name BN-ers moesten het ontgelden. Hopelijk worden de BB-ers hier met rust gelaten maar we wachten het wel af.

 

 

Bedrijfspand gezocht in Boerdonk.

Beste mensen uit Boerdonk,

 

Bij deze neem ik de vrijheid om middels de Erpse krant de aandacht te vragen voor mijn probleem. Mijn naam is Piet Bergman en ik woon in Den Haag. Ik run daar een klein bedrijf met 2 medewerksters. Nu is het pand waarin gevestigd ben via vererving over gegaan op een nieuwe eigenaar en moet ik naarstig op zoek naar een nieuw bedrijfspand. Aangezien mijn bedrijf toch een nieuwe impuls nodig had heb ik de provincie Noord-Brabant uitgezocht en via de Buffelrun ben ik bekend geworden met het kleine maar actieve Boerdonk en denk ik dat dit een uitstekend dorp zou kunnen zijn om mijn bedrijf te vestigen. Mijn bedrijf is actief in de publieke zorg waarbij wij invulling geven aan behoeftes van mensen. Wij doen dat in één op één behandelingen. Ik ben op zoek naar een woning of klein bedrijfspand in de kom van Boerdonk. Belangrijk is dat zowel de voordeur als een groot raam aan de straatkant zijn gesitueerd.  Ik zou graag begin maart 2018 openen en aangezien het pand op zeer specifieke wijze moet worden ingericht wil ik per direct huren. Mocht u beschikken over een dergelijk pand kunt u contact met me opnemen via telefoonnummer 0611-299125. Met vriendelijke groeten, Piet Bergman.

 

Gevraagd en gevonden: een nieuw bedrijfspand in Boerdonk.

Beste mensen van Boerdonk,

 

 

 

Enkele weken geleden plaatste ik een oproep in de Erpse krant waarbij ik vroeg naar een bedrijfswoning of bedrijfspand in Boerdonk. Belangrijk daarbij is een groot raam en een deur aan de straatkant. Ik heb veel positieve reacties op mijn oproep mogen ontvangen. Zelfs uit Erp. Uit de vele aanbiedingen heb ik met mijn personeel een keuze gemaakt. Aangezien we in onze branche regelmatig moeten veranderen van inrichting, onze branche is hot en derhalve trendgevoelig, was het niet erg dat het pand een opknappertje is. We zijn er van overtuigd dat we er ons bedrijf in maart zullen kunnen presenteren met een flitsende open dag. Als Hagenees hou ik van gezelligheid, een praatje links en rechts, een biertje op zijn tijd  en stel ik een beetje burenhulp zeker op prijs. Dan leer je elkaar het best kennen, zeg ik altijd maar. Binnenkort hopen we de zakelijke kant af te kunnen ronden en zullen we afreizen naar het zonnige zuiden , naar de parel van Meijerijstad Boerdonk. Ik verheug me op een ontmoeting met u.  Oja, het pand dat we gekocht hebben ligt nabij adres Pastoor van Schijndelstraat nr 45 en we zien er naar uit om te kunnen gaan genieten van het mooie uitzicht vanuit ons pand.  Met vriendelijke groeten, Piet Bergman.

 

Gèr Gespeuld weer bezig met nieuw stuk.

Ik ben geheel de uwe meneer Visser” is de titel van de komedie die Toneelvereniging Gèr Gespeuld volgend jaar in maart op de planken gaat brengen. Geschreven door Carl Slotboom dus gespekt met een flinke dosis humor.

 

 

 

Hoofdpersoon zijn Bea en Guus, 2 semi-jongeren die elkaar op het liefdespad tegen zijn gekomen en schuchter de eerste schreden op het gebied van de liefde zullen zetten. Daarbij worden ze nauwlettend in de gaten gehouden door moeder en broer en schoonzus. Tegelijkertijd erft Guus een bedrijfspand met daarin een onderneming met dames van lichte zeden. Een en ander omzoomd met ruzies, intriges en de pers en je hebt alle ingrediënten  voor een boeiende en komische avond uit.

 

 

 

De voorstellingen zijn gepland op 2, 3, 4, 7, 9 en 10 maart 2018 en de kaartverkoop start op zaterdag 6 januari vanaf 10.00 uur bij Peter en Arna Vogels. Per persoon mogen maximaal  10 kaartjes tegelijkertijd worden besteld.